top of page

RELATIECOACHING/ MEDIATION

Op weg naar innerlijke harmonie in jezelf en in je relaties
 

 

Niemand heeft graag conflicten in zijn leven. Conflicten kosten veel energie. Toch lijken we er niet aan te ontkomen. We ergeren ons, we (ver)oordelen, we botsen met anderen, we maken ruzie en we strijden om gelijk te krijgen. Conflicten zijn er niet alleen in relatie tot anderen. Conflicten zitten ook in onszelf. Soms worden we verscheurd door tegenstrijdige gevoelens. Of we hebben veel kritiek op onszelf en geven onszelf voortdurend op de kop.

Als relatiecoach/ mediator begeleid ik je om vrijheid en erkenning terug te vinden in relatie tot jezelf en anderen. Deze vrijheid en erkenning vind je terug door naar de bron van het conflict te gaan en deze te helen.

Boosheid en woede zijn gekoppeld aan gevoelens van onmacht in onszelf. Deze emoties projecteren we op anderen. Ze zijn verbonden met onze trots en ons ego. We hebben geleerd om ons denken boven ons gevoel te stellen. Hierdoor gaan we (ver)oordelen. Wanneer we een ander of onszelf veroordelen, lijkt de pijn die er binnen in ons schuilt, even te verdwijnen.

Hoe lang is dit mechanisme zinvol?

Tot welke prijs houden we het in stand?

Is er niet de liefde in ons hart, een stem die binnen bij ons aanklopt, die het zoveel fijner zou vinden om in harmonie met onszelf en anderen samen te zijn?

Je kan ook anders tegen conflicten aankijken. Conflicten vormen de basis voor groei en verandering. Conflicten ontstaan omdat we van binnen de dingen zo graag anders willen. Ik help je contact te maken met deze laag van verlangen. Hierdoor ontstaat een positieve wending. Als je aandacht schenkt aan het verlangen dat in je leeft, voel je je werkelijk gehoord. Het brengt je in contact met je hart. Het opent je naar de ander(en). Daardoor komt je verbinding weer tot léven. Dit schept ruimte voor beweging, ruimte voor verandering. Je kan weer vruchtbare stappen zetten. Het conflict valt weg en maakt plaats voor nieuwe inspiratie. Opeens kan je horen wat de ander bedoelt en bedoelde.

Ik help je de focus te verleggen. De methode forceert je nooit tot stappen die je niet van binnen voelt. Het proces volgt een natuurlijke stroom. Verbindingen tussen mensen kunnen geheeld worden, als beide partijen hiervoor kiezen. Waar een wil is, is een weg.

Verschillen zijn bedoeld om vrij van oordeel, conflict of irritatie te ervaren.
Deel je dromen, spreek je wensen uit en maak je verlangens waar.
Leer samen te bouwen aan een samen-leving vanuit je hart!

Relatiecoaching is er voor eenieder die de harmonie zoekt in zichzelf en/ of in relatie tot een ander. Je kan zowel individueel als samen komen.

bottom of page